Algemene aanmeldingsprocedure

Aanmelden is mogelijk van zaterdag 9 februari 2019 t/m vrijdag 22 februari 2019.
Dat kan op de volgende momenten:

Zaterdag 9 februari 2019                                                         van 10.00 tot 12.00 uur

Maandag 11 februari t/m vrijdag 15 februari 2019          dagelijks van 8:00 tot 15:30 uur

Maandag 18 februari t/m vrijdag 22 februari 2019           dagelijks van 8:00 tot 15:30 uur

Heeft u vragen over de aanmeldingsprocedure, stuur dan een e-mail naar Jolien van den Belt (teamleider brugklassen en tto onderbouw):  j.vdbelt@sgzuidwest.nl

Welke richtingen:

Soort klas Adviezen
Reguliere klassen Mavo, mavo/havo, havo, havo/vwo, vwo
Tweetalig havo Havo en havo/vwo
Tweetalig vwo Vwo

Naast één van bovenstaande keuzes kan een leerling ook nog kiezen voor extra sport en theater met WVC sport en WVC theater. Dit gaat om 20 middagen plezier en actie met brugklassers uit alle klassen die extra interesse hebben in sport of theater. Klik op de volgende link voor meer informatie: WVC Sport en WVC Theater

Wat dient u mee te nemen om uw zoon/dochter aan te kunnen melden:

Leerlingen uit Den Haag en Rijswijk:
Het aanmeldformulier + de voorkeurslijst gekregen van de basisschool.
Indien het ook gaat om een aanmelding voor tweetalig onderwijs zal de bijbehorende toelatingstest voldoende moeten zijn gemaakt.

Leerlingen buiten Den Haag en Rijswijk, zoals bijv. het Westland en Delft:
De unieke aanmeldcode* inclusief advies gekregen van de basisschool + een geldig identiteitsbewijs van uw kind. Mocht u als ouder ook een voorkeurslijst op willen geven (net als de leerlingen uit Den Haag en Rijswijk) van scholen binnen Den Haag dan kunt u dit aangeven bij uw inschrijving.

* Heeft u geen unieke aanmeldcode omdat u uit een geheel andere regio komt, meld dit dan bij de inschrijving.

Lever de documenten op één van de bovenstaande momenten in op het Wateringse Veld College. Het is belangrijk dat ouder(s)/verzorger(s) ook aanwezig zijn bij de aanmelding, zij dienen het aanmeldformulier namelijk te ondertekenen.

Als het formulier ondertekend is, krijgt u een kopie mee naar huis. Wij zetten de gegevens voor u in Onderwijs Transparant, zodat de basisschool ook weet dat uw kind is aangemeld op het Wateringse Veld College. Vanuit Onderwijs Transparant krijgt u als ouder/verzorger indien u dit heeft aangegeven bij de basisschool, een bevestigingsmail van uw aanmelding.

Bericht over toelating

Op donderdag 4 april 2019 krijgt u aan het eind van de dag bericht of uw kind wel/niet geplaatst is op het Wateringse Veld College.

Toelatingstesten tweetalig onderwijs (tto)

Een aanmelding voor tto kan alleen als uw kind een toelatingstest tto heeft gemaakt met een positieve uitslag tot gevolg. De toelatingstest voor het tto vindt plaats op woensdag 6 februari 2019. Uiterlijk maandag 11 februari 2019 zal de uitslag bekend zijn, zodat u vervolgens nog genoeg tijd heeft om uw kind uiterlijk 22 februari 2019 in te kunnen schrijven op de school van eerste keuze. Kijk hier voor meer informatie over en het aanmelden voor de toelatingstest tto.

Eerst kennismaken met onze school

Wilt u graag langskomen op onze informatieavonden, open dagen of graag een persoonlijke rondleiding krijgen op onze school, klik dan op onderstaande link voor de mogelijkheden: (link naar kennismakingsprogramma)

Kennismakingsprogramma

Meer informatie vanuit de BOVO

Op https://www.bovohaaglanden.nl/voor-ouders vindt u meer informatie over de algemene inschrijfprocedure van de gemeente Den Haag .