Algemene aanmeldingsprocedure

Aanmeldperiode 1 vond plaats van zaterdag 9 februari 2019 t/m vrijdag 22 februari en is nu dus gesloten.

Bericht over toelating
Op donderdag 4 april 2019 krijgen ouders/verzorgers die hun kind aangemeld hebben aan het eind van de dag bericht of hun kind wel/niet geplaatst is op het Wateringse Veld College.

Aanmeldperiode 2
Aanmeldperiode 2 vindt plaats van 8 t/m 12 april.
Wanneer uw kind nog geen plek heeft op een middelbare school en het WVC lijkt u geschikt dan kunt u van 8 t/m 12 april tussen 8:30 – 15:30 langs komen om uw kind aan te melden.

Op 16 april zullen wij per post bekend maken of uw kind wel/niet geplaatst is volgens de regels van de BOVO procedure.

Heeft u vragen over de aanmeldingsprocedure, stuur dan een e-mail naar Jolien van den Belt (teamleider brugklassen):  j.vdbelt@sgzuidwest.nl

Op https://www.bovohaaglanden.nl/voor-ouders vindt u meer informatie over de algemene inschrijfprocedure van de gemeente Den Haag .

Welke richtingen:

Soort klas Adviezen
Reguliere klassen Mavo, mavo/havo, havo, havo/vwo, vwo
Tweetalig havo Havo en havo/vwo
Tweetalig vwo Vwo

Naast één van bovenstaande keuzes kan een leerling ook nog kiezen voor extra sport en theater met WVC sport en WVC theater. Dit gaat om 20 middagen plezier en actie met brugklassers uit alle klassen die extra interesse hebben in sport of theater. Voor meer informatie:WVC Sport en WVC Theater

Wat dient u mee te nemen om uw zoon/dochter aan te kunnen melden:

Leerlingen uit Den Haag en Rijswijk:
Het aanmeldformulier + de voorkeurslijst gekregen van de basisschool.
Indien het ook gaat om een aanmelding voor tweetalig onderwijs zal de bijbehorende toelatingstest voldoende moeten zijn gemaakt.

Leerlingen buiten Den Haag en Rijswijk, zoals bijv. het Westland en Delft:
De unieke aanmeldcode* inclusief advies gekregen van de basisschool + een geldig identiteitsbewijs van uw kind. Mocht u als ouder ook een voorkeurslijst op willen geven (net als de leerlingen uit Den Haag en Rijswijk) van scholen binnen Den Haag dan kunt u dit aangeven bij uw inschrijving.

* Heeft u geen unieke aanmeldcode omdat u uit een geheel andere regio komt, meld dit dan bij de inschrijving.

Lever de documenten op één van de bovenstaande momenten in op het Wateringse Veld College. Het is belangrijk dat ouder(s)/verzorger(s) ook aanwezig zijn bij de aanmelding, zij dienen het aanmeldformulier namelijk te ondertekenen.

Als het formulier ondertekend is, krijgt u een kopie mee naar huis. Wij zetten de gegevens voor u in Onderwijs Transparant, zodat de basisschool ook weet dat uw kind is aangemeld op het Wateringse Veld College. Vanuit Onderwijs Transparant krijgt u als ouder/verzorger indien u dit heeft aangegeven bij de basisschool, een bevestigingsmail van uw aanmelding.

Toelatingstesten tweetalig onderwijs (tto)

Een aanmelding voor tto kan alleen als uw kind een toelatingstest tto heeft gemaakt met een positieve uitslag tot gevolg. De toelatingstest voor het tto vond plaats op woensdag 6 februari 2019. Kijk op Aanmeldformulier toelatingstest TTO voor meer informatie over de toelatingstest tto.

Meer informatie vanuit de BOVO

Op https://www.bovohaaglanden.nl/voor-ouders vindt u meer informatie over de algemene inschrijfprocedure van de gemeente Den Haag .