Van leerling naar docent op het WVC

“In 2010 was het eindelijk zo ver, mijn eerste jaar op de middelbare school. Het Wateringse Veld College leek mij een erg leuke school door het domeinsysteem. Lekker veel zelfstandig werken, maar met hulp als je dat nodig zou hebben. Plus, als ik op school hard werkte, had ik (bijna) geen huiswerk.

Vier jaar later behaalde ik in één keer mijn mavo-diploma. Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad op het WVC. De leuke schoolreisjes naar o.a. Moviepark Germany en Disney, de skireis en de reis naar Delden in 4 mavo springen er voor mij toch wel uit.

En ineens ben je drie jaar verder en loop je stage op je eigen middelbare school, hoe gek is dat?! In de tussentijd heb ik in twee jaar mijn MBO niveau 4-diploma behaald en ben ik begonnen met de lerarenopleiding Nederlands. Het was in het begin een beetje gek om docent te zijn in plaats van een leerling, maar ik heb het enorm naar mijn zin hier en ik hoop nog veel te mogen leren van alle leraren en leerlingen hier op school.”

Anne Zuyderwijk