Topscores IB

Alle leerlingen van 6 vwo-tweetalig en 5 havo-tweetalig zijn geslaagd voor het IB-examen Engels. Er zijn prachtige cijfers behaald. Ook vorig jaar scoorde het WVC ruim boven het gemiddelde van alle scholen in Nederland. Het diploma staat nationaal en internationaal hoog aangeschreven. Leerlingen die dit certificaat hebben behaald hoeven onder andere geen toelatingstoetsen voor het vak Engels te doen wanneer zij in het buitenland willen studeren

Het was dit jaar zeer spannend voor het tweetalig onderwijsprogramma op het WVC. Naast de leerlingen in 6 vwo-tweetalig (6VT) die voor het English A Higher Level Certificaat gingen, hadden we dit jaar voor het eerst een 5 havo-tweetalig (5HT) examenklas die voor het English B Higher Level certificaat heeft gestreden. 

Alle leerlingen hebben het gehaald en met prachtige cijfers!! 

English A Higher Level (6VT) scoorde als klas gemiddeld: 5,36 uit 7 (76,6%).

Het beste resultaat ooit op het WVC!! Vorig jaar had het WVC het hoogste gemiddelde van alle scholen in Nederland met 5,13. Dus daar zitten we dit jaar significant boven.  

Ook hebben we voor het eerst in de geschiedenis van English A Higher Level op het WVC een kandidaat die voor alle vakken gecombineerd een 7 (de hoogste score voor IB) heeft gescoord!! Ze heeft 87 van de 100 totale punten behaald voor de 5 onderdelen samen.  

English B Higher Level (5HT), onze eerste HAVO TTO examenklas ooit, scoorde als klas gemiddeld: 5,83 uit 7 (83,3%)

Vorig jaar was het hoogste gemiddelde van alle scholen in Nederland 5,80.  

We zijn op het WVC erg trots op onze leerlingen en heel erg dankbaar aan alle docenten die hard hebben gewerkt om dit mooie resultaat een werkelijkheid te kunnen maken.