Past dit onderwijs bij mij?

Maak de test om te ontdekken of domeinonderwijs bij jou past. Druk eerst op ‘start’.

 • Plannen

  Vind je het fijn om zelf te bepalen aan welk vak je gaat werken?

  Dit biedt het Wateringse Veld College jou.

  Elk vak heeft een studiewijzer. Daar staat precies op wat je moet gaan doen. Je plant je maakwerk zo in dat je aan het eind van de week alles afgemaakt en afgetekend hebt op je aftekenkaart. Hier word je bij geholpen door de docenten en je mentor.

  Vanaf de 2e klas bepaal je zelf de volgorde van de vakken waaraan je wilt werken. Sommigen beginnen met het vak dat ze het moeilijkst vinden en anderen kiezen juist voor een vak waar ze zo mee klaar zijn, om daarna snel verder te kunnen.
  Met een goede planning krijg je je werk binnen de gestelde tijd af.

 • Keuzes maken

  Vind je het fijn om zelf te kunnen kiezen?

  Dit biedt het Wateringse Veld College jou.

  Vanaf klas 2 ben je zelfstandig genoeg om zelf te kiezen aan welk vak je gaat werken tijdens een domeinuur. Je kunt kiezen uit de vakken die op het rooster staan. Je kiest een vak en maakt de opdrachten. Klaar? Laat je werk aftekenen op je aftekenkaart en kies een nieuw vak om aan te werken.

 • Reflecteren

  Vind je het fijn om terug te kijken op wat je hebt gedaan?

  Dit biedt het Wateringse Veld College jou.

  Elke klas heeft een eigen mentor. De mentor kan je helpen als het even niet zo goed gaat. Samen met je mentor kijk je waar het probleem zit en zoek je naar een oplossing.

 • Samenwerken

  Vind je het fijn om samen te werken?

  Dit biedt het Wateringse Veld College jou.

  In de domeinen is genoeg mogelijkheid om samen met andere leerlingen te werken aan een opdracht. Sommige opdrachten doe je in een groepje en andere doe je individueel. De docent is altijd aanwezig om iedereen te begeleiden en elkaar helpen en uitleg geven mag natuurlijk ook in de domeinen.

 • Zelfstandigheid

  Vind je het fijn om zelfstandig te kunnen werken?

  Dit biedt het Wateringse Veld College jou.

  Dit biedt het Wateringse Veld College jou.
  In het domein werk je zelfstandig aan de taken en opdrachten die in de studiewijzer staan. Je zorgt ervoor dat je van tevoren een planning hebt gemaakt van wat je wilt gaan doen, zodat je in het domein direct aan de slag kunt.

  In het eerste jaar leer je hoe je het beste je werk kunt plannen en hoe je zelfstandig kunt werken in het domein, om de jaren erna meer keuzevrijheid te krijgen en nog meer te groeien in je zelfstandigheid.

Bedankt voor het invullen.

Wij hopen dat deze vragenlijst wat meer duidelijkheid heeft gegeven over ons domeinonderwijs.

Weet je nu toch steeds niet zeker of het domeinonderwijs op het Wateringse Veld college iets voor jou is? Neem contact op of kom langs tijdens ons open huis of tijdens een van onze open lesmiddagen.